Háromszáz éves császár verte át a kínai nőt

Háromszáz éves császár verte át a kínai nőt

Több millió dollárral vertek át egy kínai nőt, aki elhitte, hogy egy háromszáz éves császár vette fel vele a kapcsolatot.

Csien-lung császár életelixírt ivott, ezért lehet háromszáz évesen is ereje teljében, most pedig elérheti birodalmi megtakarításait, cserébe némi letétért – ezt hitte el egy kínai nő a The Washington Post cikke szerint. A kínai Southern Metropolis Daily számolt be eredetileg róla: az érintett rögtön kétmillió jüant (körülbelül 300 ezer dollárt) is küldött a férfinak, akit egy már korábban is szélhámoskodó barátja mutatott be neki.

A csaló férfiak, Vang Csien-min és Liu Csian-csen 2014 májusában rávették a nőt, hogy küldjön még 45 millió jüant (körülbelül 6,7 millió dollár), hogy ezzel fektessen be egy különleges technológiai vállalkozásba Sencsen városában.

Hírdetés

A kínaiak kedvenc átverése

A The Washington Post szerint nem ez az első eset: egy 48 éves nő például azt állította, a Csing-dinasztia hercegnője, és 175 milliárd jüannyi (26 milliárd dollárnyi) örökséghez fér hozzá. Így szedett ki 2013 és 2014 között nagyjából 2,3 millió jüant (344 ezer dollárt) több áldozatból Henan tartományban. Egy szecsuani férfi pedig 2011-ben adott egy nőnek 30 millió jüant (4,5 millió dollárt), miután ő is azt állította, hogy a Kínát 1644 és 1912 között uraló Csing-dinasztia leszármazottja. Ő 98 millió jüan (14,7 millió dollár) birtokosának mondta magát, amelynek felvételéhez ő is azt állította, hogy hatalmas előleg szükséges.

Csien-lung császár a Csing-dinasztia hatodik császára volt, és 1711-ben született Pekingben. Hat évtizedes uralma az egyik leghosszabb volt Kína történelmében. 1799-ben halt meg, bár úgy látszik, ezt egyes tehetős asszonyok, mint amilyen Cseng Hszüe-csü is, még ma sem hiszik el. Két átverőjét mindenesetre csütörtökön bűnösnek találta egy sencseni bíróság, de egyelőre ítélet nem született.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »