Hárommilliárdos csalást leplezett le a NAV: a baloldal ügyvédjét is őrizetbe vették

Hárommilliárdos csalást leplezett le a NAV: a baloldal ügyvédjét is őrizetbe vették

A lokal.hu értesülése szerint megerősítette a NAV, hogy egy ügyvédet és öt másik személyt vettek őrizetbe egy munkaerő-közvetítéssel kapcsolatos ügyben. A pestisracok.hu korábban megírta: a szóban forgó ügyvéd Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi frakcióvezetője, akit a baloldal ügyvédjeként is emlegetnek, mivel több ügyben képviselte Gyurcsány Ferencet, Vadai Ágnes DK-elnököt, de Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelöltet is, emellett tanácsadóként segítette Tóbiás József egykori MSZP-elnököt is.

Zárolták az érintett cégek vagyonát

A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó bűnszervezetet lepleztek le. A több milliárd forintos kárt okozó gyanúsítottakat őrizetbe vették, az érintett cégek és személyek vagyonát zárolták – írja a lokal.hu internetes lap.

A gyanú szerint egy férfi éveken keresztül munkavállalókat közvetített különböző áruházláncok részére.

Habár az alkalmazottakat az ő vállalkozása felvételiztette és közvetítette ki, bejelentésre már különböző, hozzáköthető iskolaszövetkezetekhez kerültek. Az iskolaszövetkezetek a munkavállalókkal kapcsolatos költségeket egy közbeiktatott cégen keresztül számlázták át a férfi vállalkozásának.

Hírdetés

3 milliárd forint kárt okoztak

Az álcaként kiépített hálózat működésének célja az volt, hogy a munkaerő-közvetítés fiktív számlák mögé bújtatott alászámlázásával áfa-fizetésüket csökkentsék. Ezen túlmenően a munkavállalók béréből levont személyi jövedelemadót sem utalták át az állami költségvetésbe. Tettükkel összesen több mint 3 milliárd forint kárt okoztak.

A pénzügyi nyomozók országosan több mint húsz helyszínen tartottak házkutatásokat; ingatlanokat és bankszámlán fellelt pénzt is zároltak. Intézkedésük az okozott kár megtérülését szolgálja.

Az ügyhöz kapcsolódóan a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség ügyészei összesen kilenc gyanúsítottat hallgattak ki bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítottakat őrizetbe vették.

forrás: lokal.hu / hirado.hu

The post Hárommilliárdos csalást leplezett le a NAV: a baloldal ügyvédjét is őrizetbe vették appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »