Hároméves gyermeket lőttek le a török határőrök

Még mindig kérdezés nélkül lőni kezdenek a török határőrök a Szíriából érkező bevándorlókra. A határőrök 2016 márciusa és áprilisa között legalább öt emberrel végeztek, köztük egy hároméves gyermekkel is – közölte a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberjogi szervezet.

A HRW még áprilisban szólította fel a török kormányt, hogy azonnal nyissa meg határait az Iszlám Állam elől menekülő emberek előtt. A szervezet egyúttal azzal vádolta meg a török határőröket, hogy tüzet nyitottak a határt megközelítő szíriaiakra.

Megvert, meglőtt migránsok a videón

A felvételen szereplő egyik férfi azt mesélte a szervezet munkatársának, hogy a vaksötétben kezdtek rájuk lőni a határőrök, és akkor sem hagyták abba a tüzelést, mikor hallották, hogy rengeteg gyermek és nő tartozik a csoporthoz.

A férfi két családtagja mellett, a földön kuporogva várta meg, amíg csillapodik a golyózápor. Mikor minden elcsendesedett, akkor jött rá, hogy hármuk közül csak ő maradt életben. Ezt követően a sebesültekkel együtt visszavánszorgott a legközelebbi szíriai faluba.

Mikor később visszamentek a holttestekért, a határőrök 15 percet adtak neki, és közölték, hogy utána újból lőni fognak. A brutális módszer után mindannyian úgy döntöttek, hogy többet nem próbálnak meg átkelni a török határon, mert életveszélyes.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »