Három videokamera 6 óra alatt 3 millió hrivnya értékre rögzített közúti szabálysértéseket Ukrajnában

A Belügyminisztérium megkezdte a közúti szabálysértések kísérleti, automatikus videofelvételeken történő rögzítését Kijev és Odessza útszakaszain – jelentette az Ukrajinszki Novini tudósítója a kísérleti tervezet bemutatásának helyszínéről, melyen részt vett Arszen Avakov belügyminiszter, és Hatyija Dekonaidze, a Nemzeti Rendőrség vezetője.

Avakov elmondása szerint jelenleg három videokamera van működésben három különböző helyszínen, kettő Odesszában és egy Kijevben.

Avakov megjegyezte, hogy a videokamerák 6 óra leforgása alatt több mint 3 millió hrivnya értékű közúti szabálysértésről rögzítettek videofelvételeket.

„A hazai rendszámú személygépkocsik tulajdonosainak a szabálysértésről szóló határozatot az Ukrpostán (Ukrán Állami Posta) keresztül fogjuk eljuttatni, a külföldi rendszámú személygépkocsik esetében pedig az Állami Határszolgálathoz.” – közölte Avakov saját Facebook-oldalán.

Hatyija Dekonaidze elmondása szerint egyelőre a járművezetők még nem kapnak semmilyen értesítést a kamerák által rögzített szabálysértésekről, ez majd szeptembertől lesz esedékes.

A belügyminisztérium legalább 5000 hasonló videokamerát szándékozik elhelyezni Ukrajna különböző útszakaszain.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: közlekedési szabálysértés, kamera, Ukrajna, ukrajnai hírek, Arszen AvakovForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »