Három lépcsőben törleszti tartozásait a Klik

Három ütemben fizeti ki a tartozásait a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) – értesült a Magyar Idők.

A szerdai cikk szerint az első, 8,6 milliárdos összegből közel 90 ezer számlát már rendezett a szervezet. A lap úgy tudja, a második körbe tartozó, február végén nyilvántartott és lejárt határidejű tartozásokra ezen a héten elutalják a pénzt a tankerületeknek, amelyek március 18-ig kiegyenlítik a számlákat.

Az első két körben elsősorban a kis- és középvállalkozásoknál nyilvántartott adósságot, a harmadik lépcsőben pedig az összes, még fennmaradó tartozását rendezi a szervezet március végéig.

Ahhoz, hogy ne ismétlődhessen meg a korábbi helyzet, a Klik új vezetése átvilágítja a gazdálkodási, beszerzési folyamatokat és a belső szabályzatokat.

Ismert, a kormány összesen 38 milliárd forintos pluszforrást nyújt a Kliknek, ez magában foglalja a 17 milliárdos adósság konszolidációját is.

Egy korábbi interjúban Palkovics László, az oktatásért felelős államtitkár jelezte: július 1-je után nagy valószínűséggel megszűnik a centralizált irányítás, és olyan szervezet jön létre, amely az iskolák szolgáltatójaként működik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »