Három kisgyerekével akart csatlakozni egy nő az Iszlám Államhoz

Mindhárom gyermekét magával akarta vinni Szíriába egy szaúdi asszony, hogy csatlakozhasson az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez, ám őrizetbe vették Libanonban – közölte pénteken a szaúd-arábiai belügyminisztérium.

A tájékoztatás szerint a nő férje figyelmeztette a szaúdi illetékeseket, aminek eredményeként a libanoni hatóságok megtalálták az asszonyt és gyerekeit, majd visszaszállították őket Szaúd-Arábiába.

Sok szaúdi csatlakozott már az Iszlám Államhoz Irakban és Szíriában, hogy fegyvert fogjon a szunnita dzsihadista szervezet oldalán.

A pénteki rijádi bejelentés ritka példája annak, hogy Szaúd-Arábia és Libanon, amely között hónapok óta fagyos a kapcsolat, együttműködik – jegyezte meg az AP amerikai hírügynökség.

Idén februárban a szaúdi hatóságok Iránnal támadt vitájuk miatt leállítottak egy hárommilliárd dollár értékű fegyverszállítást Libanonnak. Teherán a libanoni Hezbollah síita milícia egyik legerősebb szövetségese. Mind Irán, mind a Hezbollah a szíriai államfő, Bassár el-Aszad rendszerének legfőbb támogatói közé tartozik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »