Harminc férfi erőszakolt meg egy lányt Rióban

Igaza lehet Rivaldónak: az életét kockáztathatja, aki az olimpia helyszínére utazik.

A gyanú szerint harminc férfi erőszakolt meg egy nőt szombaton Rio de Janeiróban, a nyári olimpiát rendező városban – írja a BBC. A gyanúsítottakat keresik a rendőrök.

A lány a barátjához tartott, amikor rátámadtak Rio nyugati szegénynegyedében szombaton. Másnap ébredt fel a nő meztelenül és megbecstelenítve, majd hazatért, pár nappal később pedig felfedezte Twitteren, hogy támadói fotókat posztoltak az erőszakról. Egy negyven másodperces videó is felkerült a netre, amely komoly online tiltakozáshullámot eredményezett Brazíliában, mielőtt a felhasználók profiljait fel nem függesztették.

A lány brazil médiának nyilatkozó nagymamája azt mondta, miután látta a videót, elsírta magát és megbánta, hogy megnézte a felvételt. Az online tiltakozók eközben tüntetéseket szerveznek, az ENSZ Nők nevű csoport pedig az eset kivizsgálását követelik a hatóságoktól.

Igaza lehet Rivaldónak

Brazíliában 2014-ben 47636 szexuális erőszak történt a rendőrségi nyilvántartások szerint, de szakértők szerint ennél biztosan több eset volt, csak elhallgatták azokat az áldozatok: becslések szerint az ilyen cselekedeteknek mindössze 35 százaléka kerül nyilvánosságra. Brazíliában egy felnőtt megerőszakolásáért 6-10 év, egy fiatalkorú megerőszakolásáért 8-12 év börtön jár.

Az egykori világklasszis brazil focista, Rivaldo nem hiába közölte május elején, hogy nem tanácsolja a riói olimpiára való utazást. „Az életeteket veszélyeztetitek, ha idejöttök” – írta Rivaldo egy fiatalkorú lány meggyilkolásának hírére reagálva. Rióban hatmillióan élnek, tavaly 1202 gyilkosság történt a városban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »