Hármas harc a polgármesteri székért Gyergyószárhegyen?

Hármas harc a polgármesteri székért Gyergyószárhegyen?

Ferencz Tihamér indul az RMDSZ színeiben a polgármesteri székért Gyergyószárhegyen, ahol egyedüli jelöltként nevezett be a szövetség által korábban meghirdetett előválasztásra.

ferencz_tihamer_bemutatasa-1-_b_bGábor László és Ferencz Tihamér

A tanácsosok rangsorolása érdekében viszont április 10-én megtartják a szavazást. A jelentkezők között megtalálható Gábor László és Györffy Gábor jelenlegi polgármester és alpolgármester neve is, mellettük pedig még négy olyan személy is újabb mandátumot vállalna, akik a tavaly feloszlatott testületnek is tagjai voltak.

Az RMDSZ helyi választmánya döntött arról, hogy a választási lista ötödik helyét a helyi nőszervezet jelöltje, a hatodikat pedig Güdüc egyik jelöltje kapja meg. Gábor László polgármester – aki korábban már bejelentette, nem indul újabb mandátumért – csütörtökön úgy fogalmazott, nem feltétlenül Ferencz Tihamér személyét, hanem az RMDSZ jelöltjét és a körülötte kialakult csapatot támogatja. A 33 éves Ferencz Tihamér közölte, nincs közigazgatási tapasztalata, de tisztában van mindazzal, ami Szárhegy önkormányzatában zajlott az elmúlt négy évben, hiszen az RMDSZ-es tisztségviselőkkel folyamatosan együttműködött.

Szárhegyen Ferencz Tihamér mellett még legalább két személy indul a polgármester-választáson. Danguly Ervin független jelöltön kívül várhatóan Kolcsár András, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) politikusa is megméretkezik. Gyergyóalfaluban az EMNP színeiben tanácsosi mandátumot nyert, majd alpolgármesteri feladatokkal megbízott Bege László februárban kilépett a pártból, és átigazolt az RMDSZ-be, így elveszítette tisztségét, a prefektúra azonban csak egy hónappal később hagyta jóvá a tanácsosi posztját elfoglaló újabb EMNP-s tanácsos kinevezését.

„Ez idő alatt önkéntesként, fizetés nélkül folytattam a munkámat – mondja Bege László, aki Gáll Szabolcs polgármesterrel megegyezett arról, hogy a választásokig segíteni fogja az önkormányzat munkáját. Bege azt mondta, amennyiben a tanács úgy dönt, hogy új alpolgármesterre van szükség, félreáll, júniusig azonban szeretné folytatni az elkezdett munkát.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »