Hárman meghaltak, mikor felrobbant egy lőszerraktár

Hárman meghaltak, köztük a NATO egyik helyi képviselője, ketten pedig megsérültek egy robbanás következtében egy ukrajnai lőszer-megsemmisítő telepen – közölte az ukrán katonai ügyészség pénteken.

Az ügyészség megyei részlege szerint a detonáció csütörtökön történt. „Az előzetes információk szerint a megsemmisítendő lőszer lerakodása közben történt a robbanás, melyben hárman életüket vesztették és ketten megsérültek” – áll az ügyészség közleményében. „A halottak között van a NATO egyik ukrán állampolgárságú munkatársa is, aki a megsemmisítő folyamatot felügyelte” – tette hozzá Julijana Lazarenko szóvivő.

A tragédia az Ukroboronprom ukrán hadiipari vállalat telephelyén történt csütörtökön, Ukrajna északkeleti részén Szumi megyében.

Ukrajna évek óta semmisíti meg az elavult és elhasznált fegyvereket a NATO pénzügyi segítségével.

Nem csupán lőszer-megsemmisítés közben történnek hasonló tragédiák Ukrajnában. A balesetek gyakoriak a katonai raktárakban is, amelyek nem rendelkeznek elegendő pénzügyi forrásokkal, emiatt a fegyvereket és lőszereket nem biztonságos körülmények között tárolják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »