Harmadszorra kapták el a kitartó határsértőt. Megkönyörültek rajta, maradhat

Határzár tiltott átlépésének bűntette miatt egy év végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárásban egy koszovói állampolgárt, a férfi harmadszor lépett illegálisan magyar területre a kerítésen keresztül – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a vádlottat

tavaly szeptemberben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt két évre kiutasította a bíróság Magyarország területéről. Ezt követően február 10-én, miután ismét a határzáron keresztül lépett jogellenesen Magyarország területére, 11 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették. A férfi ekkor sem adta fel, március 5-én reggel a mások által kivágott kerítésen harmadszor is magyar területre lépett, de a rendőrök harmadjára is elfogták.

A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését. A szabadságvesztés mellett négy év kiutasítást is elrendelő ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így a döntés nem emelkedett jogerőre – tudatta a csoportvezető ügyész.
 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »