Harmadik Birodalom: most azok mesélnek, akik a részesei voltak

Harmadik Birodalom: most azok mesélnek, akik a részesei voltak

A Harmadik Birodalom című kétórás különleges dokumentumfilmben a Spektrum a felszín mélyére ás, hogy megértsük Hitler Németországát azokon az embereken keresztül, akik a történelem legrettegettebb rezsimjének részesei voltak. Miért dőltek hátra, vagy épp támogatták vagy voltak aktív részesei a hitleri birodalomnak? „Mert nem volt más választásuk.”

Ritka képsorokon keresztül visszautazunk a ’20-as, ’30-as és a ’40-es évekbe. Először lesznek majd hallhatóak személyes történetek és olyan lebilincselő részletek, amelyeket német híradó-felvételeken az orosz katonák mentettek ki a náci Németországból. Az archív képsorokon többek közt német háziasszonyok, irodalomtanárok, orvosok és párttagok is beszélnek. A következő személyes történetet egy egyetemi professzor meséli el. 1933-ban járunk, amikor megkezdődött a Harmadik Birodalom felemelkedése, és az ellenszegülés semmilyen formája nem volt megengedett:

A Harmadik Birodalom című dokumentumfilmet két részben, egy teljes hétvége alatt követhetjük, március 19-én és 20-án, 22:00 órától a Spektrumon.


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »