Harkivban változatlanul fennáll a destabilizálódás veszélye

Ihor Rajnyin az ukrán elnöki adminisztráció vezetője a 24-es Csatorna televíziónak adott interjújában kijelentette, hogy Harkivban változatlanul fennáll a helyzet destabilizálódásának veszélye, amennyiben nem foganatosítanak bizonyos intézkedéseket – közölte az UNIAN hírügynökségre hivatkozva a Kárpátalja hetilap internetes változata.

„Ha nem foganatosítunk bizonyos intézkedéseket, ha semmit nem teszünk, természetesen fennáll (a destabilizálódás veszélye) – jelentette ki.

„Ami Harkiv megyét illeti, három programot fogadtunk el, ezek az „antiterror”, a (polgári) biztonsági program és a területvédelmi program” – tette hozzá Rajnyin.

„Harkiv stratégiai régió, Harkiv megye egy olyan régió, amelynek 600 km-nyi határa van: 300 Oroszországgal és 300 az ATO (terrorellenes műveletek) övezetével, méghozzá Donyeck és Luhanszk megyékkel egyaránt. Harkiv megyében van a legtöbb áttelepült, minden tizedik áttelepült Harkiv megyében tartózkodik. Ez nem csak Ukrajna előőrse, ez Európa előőrse, mivel ez a legtávolabbi békés pontja Európának” – jelentette ki az elnöki adminisztráció vezetője.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Harkiv, ukrán válság, ukrajnai hírek, UkrajnaForrás: Kárpátalja


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »