Hárított az Emmi az órákig hurcolászott nő ügyében

Mind a mentőszolgálat, mind a kórház a szakma szabályainak megfelelően járt el, írta az Emmi az MTI kérdésére.

Arról az esetről van szó, melyben sajtóhírek szerint a 37 éves nőt szállító mentőt órákig egy kórház sem fogadta. A külföldi nő a budai Böszörményi út egyik irodaháza előtt esett össze, azonban a Népszabadság szerint a kórházak sorra utasították el például azért, mert nem volt szabad ágy vagy neurológus az osztályon. Végül hiába volt sikeres a műtét, elhunyt.

Tíz nappal később az egészségügyért felelős államtitkár vizsgálatot rendelt el.

Most az Emmi közleményében azt írta: a jövőben a kórházfenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ és az Országos Mentőszolgálat az eddiginél szorosabb együttműködést alakít ki a betegek ellátásáért, a mentőszolgálat pedig felajánlotta, hogy a gyorsabb információáramláshoz tetra rádiókat biztosít a kórházaknak.

A központi ágynyilvántartó rendszerbe telefonon beérkező adatokat a jövőben az egészségügyi szolgáltatóknak utólag írásban is meg kell erősíteniük, és amennyiben az intézmény nem tud beteget fogadni, azt indokolni szükséges. Ennek a jelenleg is meglévő szabályrendszerét további részletszabályok kialakításával egészíti ki az államtitkárság – tudatták.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »