Hargitay nem érti az úszóváltók kizárását

A riói olimpia hivatalos honlapja szerint mindkét magyar férfi gyorsváltót, a 4×100-ast és a 4×200-ast is kizárták a további küzdelmektől. A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya nem érti a döntés hátterét.

„Amennyiben a csak olimpiai B-szinttel rendelkező, csak a váltóban nevezett úszók nem indultak volna az előfutamban, akkor jogosnak tekinthettük volna a váltók kizárását. Így azonban értetlenül állunk az események előtt. Ha döntőbe jutott volna bármelyik váltónk, és nem a B-szintes úszók szerepeltek volna, akkor természetesen megértjük, elfogadjuk a döntést. Így azonban komoly kétségünk van a szabályértelmezésekkel kapcsolatban. Ha egy váltótartalék nem vesz részt a versenyen, az adott csapatot kizárják a döntőből, azaz a kizárás a fináléra vonatkozik, az előfutamokra nem. Ennek megfelelően a magyar szövetség óvást nyújtott be a nemzetközi szövetséghez a két magyar gyorsváltó kizárása kapcsán” – mondta az MNO-nak Hargitay András.

„Maga az óvás formális, hiszen a váltók végül nem jutottak tovább, ugyanakkor nekünk kötelességünk megtenni ezt, hiszen a 4×100-as gyorsváltó nagyszerű országos csúcsot úszott, ennek érvényben kell maradnia” – tájékoztatott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. A FINA később tárgyalja a magyar szövetség óvását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »