Hargita megyében a legfejlettebb a szociális tevékenységi háló

Hargita megyében a legfejlettebb a szociális tevékenységi háló

Nemcsak a szomszédos megyékből, hanem Közép-európai országok is érdeklődnek a Hargita megyében kialakult együttműködési modell iránt, derült ki hétfőn, május 23-án a megyeházán a Gyulafehérvári Caritas által szervezett sajtótájékoztatón, ahol ismertették a Hargita Megye Tanácsa által biztosított támogatást és a szervezet jövőbeni terveit.

Péter György, a szervezet szociomedikális ágazatának igazgatója beszámolója szerint az évek során egyedülálló együttműködés jött létre a megye helyi önkormányzatai, Hargita Megye Tanácsa és a Caritas között. Ez a partnerség felkeltette a szomszédos megyék önkormányzatainak és civilszervezeteinek érdeklődését, ugyanakkor Szlovákiából, Bosznia Hercegovinából és Moldovai Köztársaságból is volt megkeresés, idén pedig Koszovóból és Grúziából is érkezik delegáció. Júniusban pedig a belga és svájci nagykövetség kérte fel a szervezetet, hogy mutassa be a megyénkben kialakult együttműködési modellt.

Az ágazati igazgató ugyanakkor kifejtette, a munkaügyi minisztérium évről évre kevesebb támogatást nyújt számukra, ami jelentősen megnehezíti tevékenységüket. – A jelenlegi 4 ezer emberből, amelyekkel foglalkozunk, kevesebb mint kilencszáz rászorulóhoz jutnánk el abból az összegből, amelyet idén előirányzott a minisztérium. Ennek ellenére folytatjuk tevékenységünket, és nem engedjük el senki kezét – hangsúlyozta az ágazati igazgató hozzátéve, hogy a helyi partnerségek és Hargita Megye Tanácsa támogatása nagyban hozzájárul a nehéz helyzet átvészeléséhez.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »