Harcsa: a türkmén kipipálva!

Nem kellett egy pillanatig sem izgulnunk azért, hogy vajon sikerül-e továbbjutnia Harcsa Zoltánnak. A 75 kilós klasszis pontozással verte Arslambek Achilovot, és készülhet a kubai Arslen Lopez elleni nyolcaddöntőre.

Amikor kisorsolták az ökölvívók 75 kilós mezőnyének az első fordulós párosítását a riói olimpia ökölvívó tornáján, a Harcsa Zoltánért szorítók egy kicsit fellélegeztek. A 23 éves, a londoni nyári játékokon 5., Eb- és Európa Játékok-bronzérmes ökölvívó ugyanis a türkmén Arslambek Achilov ellen kezdte meg remélt menetelését.

– Ha valóra akarom váltani érmes álmaimat, akkor ezt mindenképpen meg kell oldanom – mondta még a mérkőzés előtt Harcsa.

Aztán kiderült, a türkmén azért bokszolni is tud, és az első menetben alaposan meglepte a kicsit lazán kezdő magyar bunyóst. Harcsa szerencsére magára talált a menet közepén, és ha megosztott pontozással is, de behúzta az első három percet. A folytatásban aztán fokozatosan megmutatkozott a két ökölvívó közötti tudásbeli különbség, így a harmadik menetben már csak azért kellett izgulnia a magyar szurkolóknak, hogy 75 kilós klasszisunk nehogy belelépjen egy kósza ütésbe.

Nem lépett, így nem volt nagy meglepetés, amikor a pontozók végül megosztott pontozással Harcsa Zoltánt látták jobbnak, aki így bejutott a legjobb 16 közé, ahol a súlycsoport első kiemeltje, a kubai világbajnok, Arslen Lopez vár rá.

– Nagyon jól bokszolt Zoli, de a balegyeneseire és a védekezésére sokkal jobban figyelnie kell, ha valóban érmet szeretne nyerni. Számomra az is meglepetés volt, hogy nem egyhangú volt a pontozás – jelentette ki Kovács Kokó István, az M4 Sport kommentátoraként.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »