Harci gépek jelentek meg Kijev felett – Az Egyesült Államok alelnöke “mélységesen aggódik”

Harci gépek jelentek meg Kijev felett – Az Egyesült Államok alelnöke “mélységesen aggódik”

Két harci repülőgép repült Kijev központja felett február 18-án. Megfigyelők szerint a légi járművek viszonylag nagy magasságban repültek át a főtéren, a tiltakozó tömeg felett.

A Pravda legfrissebb hírei szerint Kijev főtere változatlanul csatatér, a tüntetők megtámadták a kijevi rendőrség épületét. Közel ezer ember rontott az épületnek, betörték az ablakokat, összetörték a térfigyelő kamerákat és <span title="They smashed surveillance cameras and threw a smoke grenade into the building.<br /><br />
„>füstgránátot hajítottak az épületbe. A támadók az intézmény közelében, több parkoló járművet összetörtek. Az épületen belül tartózkodó köztisztviselőknek sikerült elbarikádozni magukat.

Kijev, Függetlenség tere 2014. február 18-án Fotó: EPA

<span title="The smell of burning tires near Maidan is very strong.</p><br />
<p>”>A Kijev központjában lakók és üzlettulajdonosok habszivaccsal védik épületeiket a rongálástól. Maidan égő gumiabroncsoktól bűzlik, a belvárosban polgárháborús állapotok vannak, futva kell menekülni egyik épületből a másikba. A Pravda hírei szerint, <span title="The smell of burning tires near Maidan is very strong.</p><br />
<p>”><span title="The smell of burning tires near Maidan is very strong.</p><br />
<p>”>a tegnapi összecsapásokban négy ember halt meg, a Reuters 25 ember, köztük 9 rendőr haláláról számolt be.

Hírdetés

Durva törvénysértésről van szó. Az elkövetőknek bíróság előtt kell felelniük tetteik következményeivel. Nem személyes intézkedéseimről van szó, én felelek az országban az Alkotmányért, a békéért, rendért és a polgárok nyugalmáért és a mindenkire egyformán vonatkozó igazságszolgáltatásért – adta hírül a Reuters Viktor Janukovics tegnapi nyilatkozatát. Az elnök részletesen kifejtette, hogy az ellenzéki vezetők követelése választások nélkül teljességgel alkotmányellenes.

Az Egyesült Államok alelnöke, Joe Biden telefonon fejezte ki Janukovicsnak “mélységes aggodalmát” az ukrán erőszakhullám miatt – írta a Reuters.

Címlapfotó: Kijev, Függetlenség tere 2014. február 18-án Fotó: EPA

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »