Hans-Gert Pötteringet fogadta Orbán Viktor

Hans-Gert Pötteringgel, a Konrad Adenauer Alapítvány (KAS) elnökével, az Európai Parlament korábbi elnökével tárgyalt kedd este az Országházban Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. Kedden mutatták be Pöttering Európa egysége, a mi boldogságunk című, magyarul most megjelent önéletrajzi kötetét.

Egy erős Európai Uniónak erős Magyarországra van szüksége – hangzott el a tárgyaláson. Orbán Viktor azt is leszögezte: kormánya pozitívan tekint a KAS magyarországi tevékenységére, mert az hozzájárul ahhoz, hogy „német barátainkkal megismertessük a magyar belpolitikai folyamatokat, illetve a Fidesz-KDNP kormányzati tevékenységet”.

Hans-Gert Pöttering, a Konrad Adenauer Alapítvány elnöke, az Európai Parlament korábbi elnöke (b) és Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, Országház Nándorfehérvári termében

Hans-Gert Pöttering, a Konrad Adenauer Alapítvány elnöke, az Európai Parlament korábbi elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, Országház Nándorfehérvári termében

A kedd esti tanácskozáson nagy hangsúlyt kapott az európai politikai helyzet, különös tekintettel a közelmúltban lezajlott amerikai elnökválasztásra – mondta a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »