Hanga reméli, hogy Kolozsvárra osztják be a csapatot

Hanga Ádám bízik benne, hogy a négy rendező város közül Kolozsvárra kerül majd a magyar válogatott, amely szerdán vált a jövő évi férfikosárlabda-Európa-bajnokság biztos résztvevőjévé.

A selejtezőcsoportban öt forduló után százszázalékos mérleggel éllovas nemzeti csapat vezére hangsúlyozta: már most nagyon várja a 2017 őszén sorra kerülő kontinenstornát.

„Karrierem rendkívül fontos állomása az Eb-kijutás, sokat dolgoztunk a fiúkkal ezen, és nagyon boldog vagyok – nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek a 27 éves kosaras. – Remélem, Kolozsvárra osztják be a csapatot, és sok szurkoló tud majd a helyszínen biztatni bennünket.”

A spanyol Baskonia Vitoria-Gasteiz légiósa oroszlánrészt vállalt abban, hogy a válogatott 1999 után ismét Eb-re készülhet. Az eddigi öt selejtezőmeccsen sorrendben 32, 14, 15, 18 és 18 pontot szerzett, s négy forduló után a teljes mezőny legjobbja volt a meccsenkénti hatékonyságot összegző mutató alapján. Itt jelenleg a hatodik, a legjobb dobók rangsorában a negyedik helyen áll 19,4-es pontátlaggal, és ő dobta a harmadik legtöbb pontot (97). A nemzetközi szövetség (FIBA) kétszer is beválasztotta a forduló álomcsapatába.

A szerdán Luxemburgban 68-65-re nyertes magyarok a szombati – immár tét nélküli – zárókörben Macedónia válogatottját fogadják Szolnokon.

A 40. kontinenstornának Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont 2017. augusztus 31-étől szeptember 17-éig. A négy házigazda, Finnország, Izrael, Románia és Törökország a rendező jogán tagja a 24-es mezőnynek, Spanyolország, Litvánia, Franciaország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Csehország, Lettország és Horvátország a 2015-ös Európa-bajnokság 1–9. helyezettjeként szerzett részvételi jogot. Hozzájuk csatlakozik a selejtezőből 11 válogatott, a hét csoportgyőztes és a négy legjobb második helyezett. A csoportelsők közül az utolsó forduló előtt Magyarország mellett Belgium, Szlovénia és Montenegró is már biztos Eb-résztvevő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »