Hamis a híresztelés, miszerint Orbán nem lesz itthon október 23-án

Hamis a híresztelés, miszerint Orbán nem lesz itthon október 23-án

Szélsebesen tarolta le a magyar internetet hétfő délelőtt egy hvg.hu-s cikk arról, hogy Orbán Viktor nem lesz itthon az október 23-ai állami megemlékezésen, mert külföldre kell utaznia.

MTI Fotó: Kovács Tamás

A hír egyetlen szépséghibája, hogy ez egy 2011-es cikk, de ezt a Facebookon megosztó tömegek úgy fest, nem vették észre. A zavarodottság délután kettőre érte el a csúcsát, ekkor ugyanis egyrészt a Heti Válasz is megírta már, hogy nem lesz itthon Orbán (igaz, bármiféle forrás nélkül, de Szijjártó 2011-es idézetét felidézve), másrészt pedig Miniszterelnöki Kabinetiroda is kiadott egy közleményt, miszerint

“A mai napon megjelent hamis híresztelésekkel szemben Orbán Viktor miniszterelnök október 23-án Budapesten, a Kossuth téren beszédet mond. Az Európai Unió kormányfőinek csúcstalálkozójára ezt megelőzően, október 20-21-én kerül sor.”

Azt egyelőre nem tudni, ez az öt évvel ezelőtti cikk honnan indult hétfőn újra körbe a magyar interneten, mindenesetre Orbán Viktor beszédet mond október 23-án a Kossuth téren. Erre a rendezvényre hívta vasárnapi tüntetésén fütyülni az embereket Juhász Péter és ide várják Orbán mellé a lengyel elnököt, Andrzej Dudát is.

Forrás: 444.hu

The post Hamis a híresztelés, miszerint Orbán nem lesz itthon október 23-án appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »