Hamarosan eléri Bermudát a Nicole hurrikán

Az Egyesült Királysághoz tartozó Bermuda felé tart, és várhatóan csütörtökön eléri a szigetet a rendkívül veszélyes, az ötös skálán négyes erősségű Nicole hurrikán az Atlanti-óceán északi részén.

A heves eső már szerdán megérkezett, ezért az iskolákat és közhivatalokat bezárták. Az üzleteket és benzinkutakat százával rohanták meg az emberek, hogy élelmiszert, vizet és üzemanyagot halmozzanak fel, bár viszonylag hozzászokhattak a viszontagságokhoz, mert a szigetet gyakran tépázzák tengeri viharok.

„Azt hiszem, alapvetően felkészültünk. Most már csak reménykednünk és imádkoznunk kell, hogy minden a legjobban alakuljon” – mondta Michael Dunkley, Bermuda miniszterelnöke.

Szerda estére a legtöbb üzlet ablakát bedeszkázták. Sok szállodában az ilyenkor szokásosnál több foglalást jegyeztek fel, mert az emberek igyekeznek olyan helyen menedéket keresni, ahol biztosított az áramellátás.

A Nicole csütörtök hajnalban körülbelül 290 kilométerre volt a szigetektől, amelyekhez körülbelül óránként 20 kilométerrel kerül közelebb. A széllökések sebessége a hurrikánzónában az óránkénti 215 kilométert is eléri.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »