Hallgatási parancs külföldi tudósítóknak: Puchról egy szót se!

Hallgatási parancs külföldi tudósítóknak: Puchról egy szót se!

2002 február elején a Magyar Nemzetben a Budapesten akkreditált, illetőleg Magyarországról rendszeresen író külföldi tudósítókhoz külön-külön címeztem rövid utasításokat, mozaikszerű tördelésben.

Ebben közöltem velük, milyen tényekről nem írhatnak, és hogy miket kötelesek hazudniuk.

Kivétel nélkül minden utasításomat betartották.

Most csak egyetlen utasítást adok önöknek: ne merjenek írni arról, hogy Puch László, az MSZP volt pénztárosa a bécsi székhelyű Horizont Handels und Industrie AG cégen keresztül megvette a Népszavát, a Vasárnapi Híreket és a Szabad Földet.

Ugyanis ha megírják, az nem vág egybe azzal, amit 1990 óta titkolnak: nevezetesen, hogy a mai ellenzék sajtója pártsajtó. Nem is beszélve a korrupció azon szeléről, amely majd ezt a médiacsoportot körül fogja lengeni.

Amikor ma egy kollégámnak elmondtam, mit akarok írni önöknek, rávágta,  ha meg merik említeni Puch László médiavállalkozását, fejbe rúgja önöket, és fenyegetését twitter-üzenetben teszi közzé holnap.

Hírdetés

Arra kértem, ne twitteljen így, mert ez nem illik.

De ő ragaszkodott hozzá.

Még el is mondta, hogy milyen sorrendben rúgná önöket fejbe. Íme: Ernst Gelegs, Gregor Mayer, Bernhard Odehnal, Florence La Bruyere, Ann Applebaum és Stephan Löwenstein.

Nem tudom, hogy egy éjszakai mérlegelés után végülis mire jut, de ha megteszi, és önök feljelentenék a rendőrségen, elmegyek kollégám védelmében és elmondom a nyomozóknak, üres fenyegetés ez az erőszakkal, mert esélye sincs annak, hogy önök egy olyan tényt írjanak meg, ami nem fér bele az ulfkottei keretekbe.

Önök tehát minden következmények nélkül írhatnak azt, amit elvárnak vagy megrendelnek önöktől.

Arra is utasítom önöket, hogy holnapi és utána következő cikkeikből az alábbi címkék soha ne maradjanak el: populista (e kifejezést cikkenként négyszer kérem megismételni olyan ütemben és alázattal, mintha egy fal előtt hajlonganának), nacionalista, antiszemita,  Putyin, Nemzeti Front, Erdogan, EU-ellenes, „a történelem legsötétebb fejezete”.

Kellemes, pán-vallási ünnepeket és szivárványszínű újesztendőt kívánok önöknek!

Kellemes, pán-vallási ünnepeket és szivárványszínű újesztendőt kívánok önöknek!

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »