Halálra éheztette anyját a kínai kamaszlány

Halálra éheztette anyját a kínai kamaszlány

Kiképzőtábor-jellegű helyre küldték a kamaszlányt, akit ez olyannyira megviselt, hogy utána brutális körülmények közt végzett anyjával.

Egy hétre a székhez kötözte és halálra éheztette anyját egy tizenhat éves kínai kamaszlány – számolt be róla a The Washington Post. A tinédzsert az készítette ki, hogy internetfüggőség miatt egy kezelőközpontba küldték, ahol verték őt és rosszul bántak vele. Sajtójelentések szerint az országban rendkívül népszerűek lettek az ilyen központok, amik viszont nem túl jól szabályozottak, és gyakran brutális körülmények uralkodnak ott. Az utóbbi években több botrányos esetről is lehetett hallani, és általános, hogy kezelés címszó alatt fizikailag is bántalmazzák a gyerekeket.

A Heilongjiang tartomány északi részéről származó tinédzserlány a Thepaper.cn szerint pénteken végzett édesanyjával. Egy korábbi vita után már megkéselte apját is, akit az eset után kórházba szállítottak.

A WC előtt kellett enniük

A szülők azután kezdtek egyre jobban aggódni, hogy a lányt kirúgták az iskolából. Egy nagynéni javaslatára ezek után küldték egy olyan táborba gyermeküket, amelyen a szervezők szerint az elmúlt két évtizedben már hétezer fiatalt gyógyítottak ki az internetfüggőségből. Februárban aztán két idegen férfi erőszakkal elrángatta a lányt a táborba, méghozzá a távoli Shandong tartományba. Onnan aztán csak négy hónap után szabadult. A lány később arról beszélt, hogy ezen a helyen mindenféle különösebb indok nélkül verték a gyerekeket, azoknak pedig, akikről úgy vélték, nem viselkednek jól, a WC előtt kellett enniük. A lány egy augusztus 25-ei közlésében arról beszélt: amikor erről beszélt a rokonoknak, azt mondták, hogy ez már a múlt, felejtse el az egészet.

„Dühös vagyok. Az emberek az orromra koppintanak, és azt mondják, hálátlan vagyok, rosszabb egy szörnyetegnél is. Pedig ők voltak, akik odaküldtek, ők voltak, akik megátkoztak és vertek” – írta ekkor a lány. De ugyanúgy ők mondták azt is, hogy szeretik őt – tette hozzá. A lány már ekkor közölte, hogy az ő pénzükön bokszleckéket vesz majd akár, később pedig rájuk támad, vagy akár meg is öli őket. A lány képeket is készített a székhez kötözött anyjáról, a nagynénjétől pedig dollár ezreket követelt, hogy elengedje, a pénzből pedig fizikát tanulhasson Harbinban. A pénzt megkapta, de az anya már haldoklott, és aztán életét is vesztette.

Volt, aki már életét vesztette

A Thepaper.cn szerint több fiatal is panaszkodott már, hogy a táborban bántalmazták őt. Egy kamasz szerint a brutális bánásmódba az is beletartozott, hogy ha például egy WC eldugult, a gyerekeket kényszerítették, hogy saját kezűleg tisztítsák ki a kagylókat. Haláleset is történt már: 2014-ben egy 19 éves lány vesztette életét Henan tartományban, amikor a „kezelés” részeként többek közt felemelték, majd a földhöz vágták őt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »