Halálos túszdráma egy francia templomban, a terroristák elvágták a 86 éves pap torkát

Két késsel felfegyverzett támadó mise alatt túszokat ejtett egy templomban az észak-franciaországi Rouen mellett. A papnak elvágták a torkát, a kivezényelt biztonságiak végeztek velük.

A Reuters rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a Rouentől 10 kilométerre lévő Saint-Etienne-du-Rouvray-ban lévő templomban hat ember tartózkodott a mise alatt, a pap, három apáca és a templom három látogatója – három hívő – lett annak a két „őrültnek” a foglya, akivel a kivezényelt kommandósok lelőttek.

A két túszejtó reggel 9 óra 45 perc körül állítólag a „Daesh! Daesh!” felkiáltással – ez a szélsőséges szunnita terrorszervezet, az Iszlám Állam arab nevéből képzett betűszó – hatolt be a templomba a hátsó ajtón, az egyikük pedig elvágta a 86 éves pap, az 1958-ban felszentelt Jacques Hamel atya  torkát. Az ezt követő akcióban a biztonságiak végeztek a két támadóval, de többen megsebesültek, köztük egy rendőr is. A Le Point úgy tudja, hogy a túszdráma során életét vesztette egy hívő is.

A hatóságokat először egy apáca riasztotta, akinek sikerült elmenekülnie a túszejtők elől. A környéket hermetikusan lezárták. Egy helyi férfi a MetroNewsnak azt mesélte,éppen bevásárolni indult, amikor egy rendőr rákiáltott, hogy egy tapodtat se menjen tovább. Eközben a Twitteren jött a figyelmeztetés, hogy a folyamatban lévő akcióra tekintettel senki ne posztoljon fénykép- és videófelvételeket a helyszínről.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Müncheni lövöldözés – Az ámokfutó barátja tudhatott a tervezett vérengzésrőlA müncheni lövöldözés elkövetője egy éve tervezhette a vérengzéstRovatok: KékfényTelepülés: FranciaországCímkék: kékfény, terrorizmus, túszdráma, brutális bűncselekmény, FranciaországForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »