Halálos fenyegetés a doppingbotrány következménye

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) brit elnöke közölte, hogy halálos fenyegetéseket kapott az orosz atléták olimpiai kizárása után.

A TELJES MAGYAR RIÓI PROGRAM – KATTINTSON!

A versenyzőként kétszeres olimpiai bajnok sportdiplomata a The New York Times amerikai napilapnak annyiban részletezte a fenyegetéseket, hogy azokat orosz nyelven kapta.

A tavaly ősszel kirobbant orosz doppingbotrány következményeként az IAAF kitiltotta az összes orosz atlétát a riói olimpiáról. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pedig elutasította a 68 érintett fellebbezését, végül egyedül a távolugró Darja Klisina indulhatott a brazíliai játékokon.

Július 18-án hozták nyilvánosságra Richard McLarennek, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fővizsgálójának a 2014-es szocsi téli olimpiáról készített jelentését, amely államilag irányított doppingolással vádolta Oroszországot. A WADA azt javasolta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, hogy a teljes orosz csapatot zárja ki a riói játékokról. A szervezet végrehajtó testülete azonban úgy döntött, hogy nem így jár el, de a részvételhez az orosz versenyzők mindegyikének egyéni engedélyre volt szüksége sportágának nemzetközi szövetségétől.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »