Halálos áramütés a Tarnicai-tóban

Halálos áramütés a Tarnicai-tóban

Áramütést szenvedett és meghalt egy 30 éves Szilágy megyei férfi a Kolozs megyei Tarnicai-víztározónál hétfő este, vízibiciklizés közben. 

tarnita nf_b

Egyik társa súlyos sérüléseket szenvedett, őt kórházban ápolják hat másik, szintén áramütést szenvedett fiatallal együtt. A Kolozs megyei rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés gyanújával indított eljárást az ügyben.

Andrei Biriş, a Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője elmondta, az áramütést szenvedett férfit az ISU orvosi stábja megpróbálta újraéleszteni, sajnos sikertelenül. A többi sérültnek is orvosi beavatkozásra volt szüksége, egyikük állapota súlyos. A felügyelőség két orvosi stábot is küldött a helyszínre, egy több sérült ellátására is alkalmas kocsiban.

A Kolozs megyei rendőrkapitányság közlése szerint egy kilencfős, zilahi fiatalokból álló társaság nyaralt a népszerű kirándulóhelynek számító víztározónál, egy környékbeli menedékházban voltak elszállásolva. Hétfőn este a társaság kibérelt egy vízibiciklit, öten felültek rá, míg négy társuk a parton maradt. A rendőrség beszámolója szerint a tragédiát az okozta, hogy rövidzárlatot kapott az elektromos motorral és csigarendszerrel működő vontatóberendezés, amelynek segítségével a vízibiciklit ki lehetett vinni a nyílt vízre. Az Agerpres hírügynökség leírása szerint a vízibiciklit kábellel vontatták, az áramütés akkor érte a fiatalokat, amikor a kábel a vízbe esett. A parton maradó 25–29 év közötti fiatalok akkor sérülhettek meg, amikor megpróbáltak bajba jutott társaik segítségére sietni.

A Tarnicai-víztározónál korábban a szennyvíz okozott gondot, tavaly augusztusban vizsgálóbizottságot állítottak fel emiatt a Kolozs megyei prefektúra kérésére. Nemcsak azt ellenőrizték, hogy a tó közelében építkezők betartották-e a környezetvédelmi előírásokat, rácsatlakoztak-e a szennyvízhálózatra, hanem a tó vonzáskörében található területekre kibocsátott építkezési engedélyeket is. A Kolozsvárt vízzel ellátó tározó 2013-ban azt követően került az újságok címoldalára, hogy partján több tonnányi fagyasztott lóhúst találtak.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »