Halálos áldozatokat követelt a vihar Németországban

Halálos áldozatokat követelt a vihar Németországban

Tovább emelkedett a Németország déli részén pusztító vihar halálos áldozatainak száma, a hatóságok hétfői összesítése szerint legalább négyen veszítették életüket.

nemvih3_bElöntött utasterű személygépkocsi az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Oberhausenben (fotó: MTI/EPA)

A baden-württembergi Schwäbisch Gmünd településen meghalt egy tűzoltó, amikor ki akart menteni egy vasúti aluljáróból egy embert, akinek később már csak a holttestét tudták kimenteni, Weissbachban pedig egy 60 éves férfi holttestére bukkantak egy elárasztott mélygarázsban. Az ugyancsak Baden-Württemberg tartománybeli Schorndorfnál még vasárnap este egy 13 éves kislány halt meg, aki egy vasúti híd alatt keresett volna menedéket a vihar elől, és elsodorta egy vonat.

Németország déli részén több tartományban évtizedek óta nem tapasztalt erősségű vihar pusztított, helyenként 1-2 óra alatt annyi eső esett, amennyi máskor hetek alatt. A bajorországi Hohenthann bei Landshut településen egy óra alatt négyzetméterenként 67 liter víz zúdult le. A baden-württembergi Braunsbach településen a heves esőzések miatt egy folyó kilépett a medréből és elárasztotta a 900 fős falut. Az áradás miatt több ház beomlott, és a sártenger autókat sodort magával. Az első becslések szerint több millió eurós nagyságrendű kár keletkezett a ciklon miatt, amely a német meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint lassan továbbvonul Franciaország felé, és Németország nyugati részén heves esőzést, helyenként jégesőt okozhat.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »