Halálos áldozatai is vannak a lengyelországi viharnak

Négy ember meghalt, többen pedig megsérültek a Lengyelországban péntek hajnal óta tomboló viharban. Mintegy 90 ezer háztartás áram nélkül maradt, a letört faágak pedig több országutat is eltorlaszoltak – számolt be az Onet.pl lengyel hírportál.

Az ország egészét sújtó ítéletidő miatt a tűzoltók háromezer alkalommal avatkoztak be. A viharos szél fákat döntött ki, valamint megrongálta a házakat és az áramvezetékeket.

A közép-lengyelországi Lódz környékén fa dőlt egy személygépkocsira, a benne ülő vezető belehalt sérüléseibe, utastársait kórházban ápolják. Az északkelet-lengyelországi Elblagban egy asszony a Babica folyóba fulladt, miután a hirtelen megáradt víz magával sodorta a kis hidat, melyen éppen átkelt. A kelet-lengyelországi mazóviai vajdaságban a szél által megrongált raktár fala agyonnyomott egy férfit. Hasonló eset történt az észak-lengyelországi varmia-mazúriai vajdaságban is.

A délkelet-lengyelországi Nowe Bystre községben egy letört faág egy háromgyerekes asszonyra zuhant. A nő és kétéves lánya súlyosan megsérült, míg két további gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett.

Varsóban a délutáni vihar fákat döntött le, ennek következtében autók rongálódtak meg, akadozik a villamosközlekedés is.

A Magas-Tátrában óránként 150 kilométeres széllökések voltak. A vihar a tengermelléken is tombol. Emiatt késett annak a gázszállító hajónak a befutása is, amely katari cseppfolyós földgázt (LNG) szállított a Swinoujscie gázkikötőbe. A gázterminált ezzel az első – nem tesztjellegű, hanem a hálózatba való továbbításra szánt – szállítmánnyal  péntek délután végül teljes üzembe helyezték.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »