Hajtóvadászat Németországban – de persze nem a bevándorlómaffia, hanem a "neonácik" ellen

A Weisse Wölfe Terrorcrew nevű német "neonáci csoport" betiltásával egy időben országos hajtóvadászat kezdődött annak tagjai ellen szerdán, közölte a német belügyminiszter.

Thomas de Maiziere tudatta, hogy a 10 tartomány területére kiterjedő műveletek a csoport 16 vezetője ellen irányultak. A hatóságok ezek során fegyvereket, propagandaanyagokat és számítógépes merevlemezeket koboztak el. Azt egyelőre nem tudni, letartóztattak-e valakit a csoport tagjai közül.

"Ma egy olyan szerveződést tiltottunk be, amely az utcára vinné az erőszakos konfliktusokat" – jelezte a belügyi tárca vezetője Berlinben. "A betiltás egyértelmű és erőteljes jelzés a szélsőjobboldal felé, és fontos eszköze a gyűlöletkeltés elleni harcnak Németországban" – tette hozzá.

"Azt mondom a szélsőjobb aktivistáinak: az állam figyel titeket. Fellépünk ellenetek, méghozzá eltökéltséggel és szigorral" – hangsúlyozta Thomas de Maiziere.

A német belügyminiszter szerint a mintegy 25 fős kemény maggal rendelkező Weisse Wölfe Terrorcrew (WWT) az erőszaktól sem riadt vissza, ha a rendőrökről vagy politikai ellenfeleiről volt szó, és menekültszállások elleni támadásokat tervezett.

A WWT-t a Weisse Wölfe nevű jobboldali rockbanda rajongói alapították 2008-ban. A betiltás a csoport esetleges utódszervezeteire is vonatkozik.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »