Hajnalban indul Budapestről a zarándokvonat

Hajnalban indul Budapestről a zarándokvonat

A tervek szerint csütörtök hajnalban, 6 óra előtt pár perccel, ötödik alkalommal indul el Budapestről a csíksomlyói búcsúra tartó Boldogasszony zarándokvonat.

zarandokvonat_7_b

A vonatos zarándokutat szervező Misszió Tours utazási iroda közleménye szerint közel ezren váltottak jegyet a négynapos utazásra. A zarándokok között több mint 200 fiatal – iskolások, gimnazisták és gyermekvédelemben nevelkedők – a kormány támogatásával kedvezményesen utazik a pünkösdi búcsúba.

A vonattal tart a zarándoklat lelki vezetője, Bíró László püspök, és a hívekkel zarándokol Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolattartásért felelős helyettes államtitkár feleségével és a gyermekeivel. Indulás előtt a zarándokokat Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára búcsúztatja. Nagyváradtól Gyergyószentmiklósig Böjte Csaba ferences szerzetes is csatlakozik az utasokhoz.

A zarándokszerelvényt ünnepélyes keretek közt fogadják Kolozsváron a tervek szerint 14.48-kor, majd Marosvásárhelyen 18.24-kor, Maroshévizen 21.10-kor és Gyergyószentmiklóson 22.10-kor. Május 13-án, pénteken Madéfalván (9.36) és Gyimesbükkön (11.15-17.35) zajlanak a zarándokvonat programjai. A szombati csíksomlyói búcsú után pünkösdvasárnap reggel nyolc órától Gyergyószentmiklós főterén püspöki szentmise zárja a székelyföldi eseményeket. A visszaút alkalmával május 15-én vasárnap 18.45-kor Nagykárolyban köszöntik a zarándokokat.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »