Hajléktalanokat költöztetnének be Miskolc „Rózsadombjára”

Hajléktalanokat költöztetnének be Miskolc „Rózsadombjára”

Miközben Kriza Ákos fideszes polgármester arról beszél, hogy kiteszik a fészekrakókat az Avasról, úgy tűnik, máshova meg beteszik őket. Az Aulich utcán egy, a miskolci önkormányzat kezelésében lévő társasházban ugyanis új felzárkóztató program indul – hívta fel a figyelmet Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, miskolci frakcióvezetője pénteki közleményében.

Eszerint első körben hajléktalanokat akarnak beköltöztetni a társasházba, a jórészt nyugdíjas szomszédokat pedig már most arra biztatják, adják el a lakásaikat.

A terület Miskolc egyik legértékesebb része. Most még. Ha a program részeként hajléktalanokkal és más „kisebbségekkel” árasztják el, hamarosan az egyik legolcsóbb lesz – adott hangot aggodalmának a jobboldali ellenzéki politikus.

Vajon mit szól ehhez a nagy telepáthelyező Kriza Ákos, és mit szól a terület fideszes képviselője, Eperjesi Erika? Vajon kinek az érdeke, hogy zuhanjanak az ingatlanárak Miskolc Rózsadombján?

A Jobbik felszólította Kriza Ákost, mint a város polgáraiért felelősséggel tartozó polgármestert, „adjon magyarázatot a lakosságot joggal felháborító, az idős szomszédokat pedig félelemmel eltöltő betelepítésre”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »