Hahn: Az EU 150 millió eurót biztosít a Nyugat-Balkánnak

Hahn: Az EU 150 millió eurót biztosít a Nyugat-Balkánnak

Az Európai Unió (EU) közel 150 millió eurót biztosít majd a nyugat-balkáni államok infrastrukturális és energetikai projektumaira, jelentette be Johannes Hahn uniós bővítési biztos, s közölte: ezeknek az országoknak teljes mértékben végre kell hajtaniuk a reformokat annak érdekében, hogy növekedjen a térség versenyképessége.

A Nyugat-Balkánnal kapcsolatos párizsi üzleti csúcson Hahn úgy értékelt, van még mit tenni a közlekedési és energetikai szektor reformjai terén, amelyekről a legutóbbi, Bécsben megtartott csúcson jutottak megállapodásra – tájékoztatott az Európai Bizottság.

„Úgy döntöttünk, hogy 96 millió eurót biztosítunk három vasúti infrastrukturális projektumra Szerbiában, Albániában és Koszovóban. További 50 millió eurót adunk az olyan intézkedésekre, amelyek a lakóépületek energiahatékonyságának növelését célozzák meg, illetve a kisebb vízerőmű-projektumokra” – közölte továbbá Hahn, aki szerint az EU szándékának komolyságát bizonyítja, hogy egymilliárd eurót fektet be a Nyugat-Balkánon 2020-ig a csatlakozási terv keretében.

Szavai szerint a legnagyobb kihívás a nyugat-balkáni államoknak az EU-ra való felkészítésében a gazdasági modell átalakítása, hogy végül minden államnak kivitelre és beruházásokra alapuló, működő piacgazdasága legyen. Leszögezte: a csatlakozási folyamat nemcsak az előírások összehangolását jelenti, hanem azt is, hogy nagyobb hangsúly kerül a gazdasági fellendülésre és a versenyképesség növelésére.

„A joguralom és a gazdasági fejlődés egyazon érem két oldala” – hangoztatta Hahn, s megjegyezte: a Nyugat-Balkánon komoly problémát jelent a kis- és középvállalkozások fejlesztésére költhető eszközök hiánya, a szürkegazdaság és az oktatás minőségnövelésének szükségessége.

Emlékeztetett továbbá, hogy májusban javaslatokat fogalmaztak meg minden ország számára a gazdasági reformprogram részeként, ennek kapcsán pedig az érintett államok többsége erős elkötelezettséget mutatott. Ennek apropóján rámutatott: a térség országainak teljesíteniük kell a kötelezettségeket ezen a területen, mert „a reformok nélküli befektetéseknek nincs nagy értelme”.

A közlekedési ágazatról szólva megjegyezte, több külföldi befektető lenne, amennyiben biztosított lenne a hozzáférés a teljes közlekedési folyosóhoz, nem pedig csak a nemzeti szegmensekhez, írja a Beta.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »