Hádházy csalást gyanít

Hádházy csalást gyanít

Csalással vádolja az LMP társelnöke a Nemzetgazdasági Minisztériumot. Lázár János azt tanácsolja, hogy tegyen bejelentést Hadházy Ákos, és azt ki fogják vizsgálni.

Hadházy Ákos a korrupciógyanús ügyekről tartott sajtótájékoztatóján egy fejlesztési pályázatot ismertetett. Elmondása szerint a szaktárca 360 millió forintot ítélt meg egy győri villanyszerelő cégnek helyből felszálló, ultrakönnyű repülőgép megalkotására. Az ellenzéki politikus, nemzetközi példákra hivatkozva, azt állítja, hogy ha a pályázati szándék komoly lett volna, akkor a fejlesztés jóval több pénzt vitt volna el.

„Ez gyakorlatilag egy helyből felszálló autót jelentene, hiszen egy olyan repülő, amelyiknek nem kell kifutópálya. A merev szárnyú UL repülő nem egy helikopter, de azt meg minek kifejleszteni, az ki van találva. Ilyen repülőgép egyébként kettő van, amelyik működik. Az egyik már nincs hadrendben – egy angol sugárhajtású gép –, a másik egy amerikai. Ezeket több milliárd dollárból fejlesztik” – jelentette ki Hadházy Ákos.

Lázár János azt mondta, hogy nem ismeri a Hadházy Ákos által említett pályázatot. A miniszter ezúttal is elmondta: ha az ellenzéki politikus visszaélést gyanít, tegyen bejelentést, és azt ki fogják vizsgálni.

„Amikor Hadházy képviselőtársam debütált a parlamentben, és a szűzbeszédét tartotta, felhívtam a figyelmét, hogy én minden bejelentést kivizsgálok. Ha hozzám eljuttatja a problémáit, akkor a Miniszterelnökség ellenőrzési főosztálya, mint minden más bejelentést, tételesen megvizsgáltat” – reagált a kancelláriaminiszter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »