Hadházy Ákos lehet az LMP társelnöke

Közzétette programját az LMP belső fórumán, ezzel hivatalosan is elfogadta a jelöltséget a párt társelnöki posztjára Hadházy Ákos – erősítette meg a Magyar Idők értesülését a politikus.

A napilap keddi számában az LMP antikorrupciós szakszóvivője elmondja, azután döntött így, hogy többen is jelölték a tisztségre, amelyről Schiffer András június 1-jével mondott le.

A cikk emlékeztet: a posztért való indulást korábban nem zárta ki Csárdi Antal, Keresztes László Lóránt és Ungár Péter sem, ám jelöltté az válhat, akit legalább egy tag jelöl, és programja közzétételével elfogadja a jelöltséget. A programok ismertetése nem nyilvános, azokat csupán a küldöttek és a párttagok tekinthetik meg egy belső fórumon.

A társelnöki jelentkezések július 5-én éjfélkor zárulnak le, ekkor már a képviselőjelöltek sora is biztossá válik, Schiffer András augusztus 31-ével ugyanis képviselői mandátumáról is lemondott.

Parlamentbeli utódának kiléte július 5. után derül ki, addig titkosan folyik a szavazás, így maguk a lehetséges képviselő-aspiránsok sem tudják, megkapták-e a tagok tíz százalékának támogatását.

Társelnök- és képviselő-választó kongresszusát július 16-ra és 17-re tűzte ki az LMP – írja a Magyar Idők.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »