Hadházy Ákos hiába kereste az 1,7 millió konzultációs ívet

Hadházy Ákos hiába kereste az 1,7 millió konzultációs ívet

Nincs nyilvántartás a beérkező nemzeti konzultációs ívekről – erre jutott Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, miután betekinthetett a feldolgozásba. Ez azt jelenti, hogy semmi nem bizonytíja azt a kormánypárti állítást, amely szerint már több mint 1,7 millióan mondtak véleményt az úgynevezett Soros-tervről.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda egyébként alig másfél órát adott az LMP társelnökének, hogy a délutáni csúcsforgalomban három különböző, budapesti helyszínen betekinthessen a nemzeti konzultációs ívek feldolgozásába. „A Rogán-minisztériumban úgy gondolták, hogy helikopterrel fogunk járni” – mondta a HírTV-nek Szél Bernadett, az LMP másik társelnöke.

Elsőként a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. egyik VIII. kerületi telephelyére várták. Az újságírók csak a kapuig kísérhették az LMP politikusát, egy helyszínre sem mehettek be, felvételeket csak a Kormány.hu fotósa készíthetett. Itt kiveszik a borítékokat a postáról érkező dobozokból, és elméletileg átvilágítják, hogy nincs-e benne robbanószer. Amikor Hadházy szerette volna látni a nyilvántartást, hogy egy nap alatt mennyi érkezik, azt mondták neki, hogy nincs ilyen.

Ez után Zuglóba kellett átmennie, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. másik telephelyére, ahol a konzultációs íveket és a visszaküldők adatait tartalmazó lapot válogatják szét. A feldolgozott ívekről itt sem tudtak nyilvántartást mutatni. „Azt mondta, hogy van ilyen, de nem tudja megmutatni, csak a tegnapit, az azelőttit meg az azelőttit. De előtte azt is mondta, hogy nincs felhatalmazása, hogy megmutassa, és amikor látszott, hogy kicsit idegesek leszünk ettől, akkor azt mondta, hogy nincs ilyen” – mondta Hadházy.

Hírdetés

http://mno.hu/

Zuglóból aztán újra a VIII. kerületbe kellett mennie, a Kopint Datorg Kft. irodájába, ahol a konzultációs ívek számítógépes feldolgozását végzik. Az LMP társelnöke itt sem talált semmilyen nyilvántartást. Hadházy 99 százalékig biztos benne, hogy kamu a kormány által bemondott szám, és nincs 1,7 millió a visszaküldött ívek száma. „Ha a dobozok számát nézem, és tényleg valódi ívek voltak bennük, akkor lehet, hogy láttam 900 ezer ívet. Rendkívül zavarba ejtő volt, hogy az egyik helyszínen, sem volt egyetlenegy kockás papír vagy valamilyen nyilvántartás” – mondta a képviselő.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ sorosozással válaszolt. Szerintük az LMP Soros György megrendelésére támogatja a kvótát, és meg akarja akadályozni, hogy a magyarok erről elmondják a véleményüket.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »