Háború Szegeden: el akarják üldözni a kereskedőket?

Háború Szegeden: el akarják üldözni a kereskedőket?

Totális háborút hirdetett Botka László, Szeged polgármestere és a többségi önkormányzati tulajdonú Cserepes sori Piac Kft. igazgatója közel harminc kereskedő ellen – mondta az árusok érdekképviselője. Szabó Bálint szerint a kereskedők tönkretétele mögött az állhat, hogy a piac területét más célra kívánja használni a város.

A kereskedők a néhány hónapja kinevezett új igazgató egyoldalú bérletidíj-emelése miatt április óta küzdenek az igazukért. Azt mondják, a belvárosi üzletek négyzetméteráraihoz hasonló díjakat nem tudják kifizetni a szegénypiacon. Sok árus elment már a piacról, néhányan aláírták az új szerződést, de azok, akik birtokvédelmet kértek, és a korábbi felmondólevelet bíróságon támadták meg, az eljárás végéig nem akarnak elmenni.

A kereskedők a régi szerződés alapján minden hónapban kifizetik a bérleti díjakat. A piacigazgató, aki a Magyar Szocialista Párt pénzügyi ellenőrző bizottságának is tagja, korábban már felmondott a kereskedőknek, de amikor azok bíróságon támadták meg a határozatot, akkor visszavonta. Most ismét kiküldte a felmondásokat.

– Ha úgy áll a helyzet akkor megint elmegyünk a bíróságra, de most változott a dolog: megvárjuk, hogy ők menjenek a bíróságra, és akkor utána megyünk mi.
– Tehát ez a következő lépés?
– Ez a következő lépés, nem megyünk innen sehová, kitartunk a végsőkig. A felmondás szerintünk nem érvényes, mondvacsinált okokkal hozták. Mi kifizetjük mindig a bérleti díjat.
(Váczi Tibor, kereskedő)

Lesznek olyan kereskedők is akik máshol folytathatják tevékenységüket.

„Mi szeretnénk továbbra is itt árulni. Huszonöt éve itt vagyok, ezt szeretném folytatni. De ha nem kell a pénzem – mert sajnos nem kis pénzt hagyunk itt havonta, nem kis területet bérlünk –, akkor nem tudunk már mit csinálni” – fogalmazott Dancs István.

A kereskedők rendkívüli közgyűlés összehívását kérik az összes párttól.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »