Habony Árpád rokonai rádiós cégben

Habony Árpád unokatestvérei is benne vannak abban a kecskeméti rádiót üzemeltető cégben, amelynek vezetőjét Orbán Viktor javaslatára tüntették ki augusztus 20-án.

A kecskeméti hírportál, a Keszin.hu számolt be először arról, hogy ezüst érdemkereszttel tüntette ki Lázár János Tőzsér Juditot, a Gong Rádió ügyvezető-tulajdonosát. A városi rádióvezető kitüntetéséről múlt héten számolt be a HVG, a hetilap szerint a megtiszteltetés nem véletlen. Tőzsér Judit rádiója ugyanis a város fideszes vezetőin kívül alig-alig szólaltat meg ellenzéki politikusokat, közben a jegybank pénzén létrehozott alapítványcsoport kedvezményezettje.

Erős állásokat épített ki a rádióban Habony Árpád is. A cégadatbázis szerint a Fidesz titokzatos kommunikációs tanácsadójának unokatestvérei, Szetlik Gergő és Szetlik Lili tagként jelennek meg a Gong Rádiót üzemeltető cégben. A fiatal testvérpár vélhetően édesanyjukon keresztül jutott az üzleti érdekeltséghez, kiskorúként ugyanis Pápa Marianne látta el a cégben képviseletüket. Pápa Marianne Habony Árpád nagybátyjának, Szetlik Ferencnek az özvegye. Az üzletasszonyról már több esetben is írt a sajtó. Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója korábban arról beszélt, hogy Portik Tamást a rendőrségi rajtaütéskor Pápa Marianne mellől vitték el. Ezt az állítást egyébként Pápa cáfolta, és perrel fenyegetett mindenkit, aki azt álltja, hogy ő az olajszőkítési bűncselekményekben érintett Energol egykori vezetőjének volt az élettársa.

Ehhez képest a tizenöt év fegyházbüntetésre ítélt Portik Tamás tavaly az Átlátszónak adott interjújában dicsérte Pápa Marianne üzleti érzékét. Portik szerint Pápa Marianne valóságos agytröszt, és Habony Árpád valójában az üzletasszony utasításait teljesíti.

A rádiót működtető cégnek tulajdonosa Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének volt elnöke is.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 08. 31.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »