"Ha még négy évet sikeresen kormányozhatunk, nagyon sok minden visszafordíthatatlan lesz"

Az Országgyűlés elnöke a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) nagyatádi kerekasztal-beszélgetésén vezette elő a jövő évi választásokkal kapcsolatos gondolatait, melyek lényege: ha nem a Fidesz nyer, akkor „le fogják nullázni” amit eddig felépítettek. Kövér valószínűleg a „köteles beszéd” óta nem volt ilyen őszinte.

A fideszes politikus kiemelte ugyanis: 2018-ban nem négy évet buknának el, vagy nyolcat, mert

„legyen szó családtámogatásról, nemzetpolitikáról, vagy a magyar gazdasági szereplők támogatásáról, bármiről, azt visszacsinálnák” az utánuk jövők.

Különösen az utolsó két „vívmányra” mondja azt minden jó érzésű magyar ember, hogy bizony, csinálják csak vissza:

– nemzetpolitika terén nem lehet elég hosszan sorolni azokat a bűnöket, melyek egytől egyig a Fidesz lelkén száradnak: ijesztő mértékű elvándorlás, az egészségügy és az oktatás kivéreztetése, a magyar állampolgárság árúba bocsájtása az ellenőrizhetetlen, de pénzes bevándorlók számára, a szabadságharcos retorika ellenére a nemzeti érdekek kiszolgáltatása a multicégek akaratának, az elcsatolt országrészek magyarjainak szavazógépként kezelése és abszolút magára hagyása, a nemzeti értékek kiüresítése, pártpolitikai járomba hajtása… stb.;

– a magyar gazdasági szereplők támogatásának tragikomikus „fegyvertényére” pedig kimerül az alábbi listában; a zsíros tokájú strómanok és a zselézett hajú Vuitton-jampik szűkre szabott névjegyzékét nem kell sokáig böngészni ahhoz, hogy mindenkinek egyből a mértéktelen korrupció és a harácsolás jusson eszébe: Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Rogán Antal, Habony Árpád, Garancsi István, Tiborcz István, Csányi Sándor, Széles Gábor, Lázár János, Fazekas Sándor.

De a folytatást is nyugodtan értelmezhetjük az elfojtott lelkiismeretfurdalás zabolázatlan kitöréseként:

Hírdetés

„Ha még négy évet sikeresen kormányozhatunk, nagyon sok minden visszafordíthatatlan lesz mindabból amit tettünk (…).”

A legrosszabb, hogy a fideszes honatyának ilyenkor valószínűleg tényleg a vélt sikertörténetek lebegnek párás szemei előtt, és véletlenül sem azok a folyamatok, amik jelenleg is menthetetlenül visznek minket a szakadék felé, és amiket a permanens mumuskergetéssel kell elfedni a magyar választók szeme elől.

Kövér László láthatóan arra is rendkívül büszke, hogy regnálásuk alatt sikerült a maguk képére torzítani a törvényeket. Amikor így fogalmaz, nyilván nem a brüsszeli pénzek utolsó fillérig, vagy a magyar termőföldek utolsó négyzetmilliméterig történő korlátlan lenyúlása érdekében hozott intézkedésekre gondol:

„A pincétől a padlásig átépítettük az ország épületét.”

Ezzel a megkapó költői képpel csupán egy hatalmas probléma van.

Az ország épülete jelenleg úgy fest, amiben épp a világ legszürreálisabb házibulija zajlik: nem sokkal kezdés után megjelent egy társaság, akinek ugyan volt meghívója, de rögtön hozták a senki által nem ismert haverjaikat is, akik nem elég, hogy bedöntötték az összes piát, felzabálták az összes ehető dolgot, rámentek az összes nőre és elüldözték az eredeti társaság zömét, de már a válaszfalakat is kicsapkodták a helyükről, most pedig épp készülnek lelépni a családi ezüsttel, mielőtt kiérnek a zsaruk.

Csak előtte azért még elmennének teleokádni a fürdőszobát, ha lehet.

Nagyjából egy ilyen teljesítmény megkoronázása lenne a Fidesz következő négy éves kormányzása. Így mi is elhisszük, hogy a züllött urizátorok rettegnek a takarító brigádtól.

De a Kövéréhez hasonló kiszólásokból úgy fest, az még a felfoghatatlan jóléttől megmámorosodott aggyal is világos: a mulatság nem tart örökké, másnap pedig még a legkeményebb vagányoknak is rettenet szar lesz az őrszobán ébredni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »