„Ha le akarod győzni az ellenfeled, meg kell ismerned”

Szun-cébe oltott Machiavelliként mesél a Lázadók új előzetesében Thrawn főadmirális.

Új ízelítőt kapott a szeptember 24-én a harmadik évadával folytatódó Star Wars: Lázadók animációs sorozat. Amint arról már beszámoltunk, visszatér a kánonba az első és sokáig hivatalosnak számító Csillagok háborúja-folytatásnak számító regénytrilógia főonosza, Thrawn főadmirális.

„Háború. A háború művészetét tanulmányozom. A tökéletes munkához hatékonyságra van szükség. Ha le akarod győzni az ellenfeled, meg kell ismerned. Egyenként fogom elszakítani egymástól a lázadókat, ők fogják a szerkezetét alkotni saját vereségüknek”

– mondja az előzetesben a Thrawn főadmirális.

Új regény is lesz

Az első Thrawn-regény (a Star Wars „igazi” hetedik része), A Birodalom örökösei idén május 2-án lett 25 éves – akkor hosszabban is meséltünk Thrawnról és a trilógiáról.

Thrawn főadmirális a Lázadók harmadik évadában Fotó: StarWars.com

A karakter új regényt kap: az eredeti regénytrilógiát jegyző Timothy Zahn írta, 2017-ben jelenik meg. A szerző a karakterhez bizonyos részleteket kénytelen volt átemelni e könyvekből. Zahn kijelentette egy korábbi interjúban: „Kis rejtett poénokat (Easter egg) rejtek majd el, amelyeket azok fognak tudni értékelni, akik ismerik a korábbi köteteket”. Elmondása szerint ezekkel óvatosan kellett bánnia, mert nem akarta, hogy az új, Thrawnnal nem tisztában lévő olvasók ne értsenek dolgokat – „olyan ez, mintha egy belső poén megértéséből kimarad az ember”.

Arra a kérdésre, hogy milyen volt vásznon látni az általa megalkotott karaktert, azt mondta, hogy amikor először járt a Lucasfilmnél, mindössze egy snitten látta Thrawnt, amikor először lép a fényre. „Az a rövid részlet is csodálatos volt, és kicsit szürreális. Az írók nem gyakran látják teremtményeiket megelevenedni, így igazán remek volt látni, ahogy Thrawn főadmirális sétálgat és beszélget” – mesélte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »