"Há csák vását gyűjtünk" – mondták az észrevett erőforrások

A hajdúszoboszlói rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a két hajdúdorogi férfival szemben, akik kifosztottak egy idős nőt Nádudvaron.

A nyomozás adatai szerint egy nő tett bejelentést 2016. április 14-én 13 óra 47 perckor a rendőrségre arról, hogy édesanyja nádudvari lakásában ismeretlenek bementek, és onnan eltulajdonítottak egy pénztárcát a benne lévő készpénzzel együtt.

A rendőrök az ügyben adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek alapján megállapították, hogy egy 45 éves és egy 26 éves hajdúdorogi férfi a sértett Nádudvaron található házába a nyitott ajtón bement, és a konyhából egy pénztárcát tulajdonítottak el. Az ágyban fekvő 79 éves néni észrevette az idegeneket, és számon kérte őket, hogy mit keresnek a lakásában, erre ők azt felelték, hogy vasat gyűjtenek, majd sietve távoztak.

A rendőrök B. Györgyöt és L. Károlyt 2016. április 18-án elfogták, és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. április 20-án elrendelt.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a két hajdúdorogi lakossal szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

(Police.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »