"Ha Clinton lesz az elnök, az USA nukleáris háborút kockáztat Oroszországgal"

Noha Donald Trump republikánus elnökjelöltségét egyre kevesebb tényező kockáztatja, amerikai szabadgondolkodók már most azzal foglalkoznak, hogy mi történne abban az esetben, ha mégis Hillary Clinton lenne az USA elnöke. Az amerikai író és politikai elemző, Patrick Daniel Welch a PressTv-nek adott csütörtöki interjújában kifejtette, hogy az Egyesült Államok feltehetőleg nukleáris háborút indítana Oroszországgal Szíria miatt, ahol az USA és regionális szövetségesei évek óta proxyháborút vívnak a szír elnök Bassár el-Aszad megdöntése érdekében. Az amerikai világpolitika teljesen figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy Szíriában választások voltak és elsöprő többséggel a nép a jelenlegi vezető mellett tette le a voksot – fogalmazott. Ezzel kapcsolatosan Patrick Daniel Welch úgy vélte, hogy Clinton esetleges megválasztása az Amerikai Egyesült Államok elnökének nagymértékben elősegítheti az amerikai és az orosz nukleáris konfrontációt.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Patrick Daniel Welch az interjúban úgy vélte, hogy Hillary Clinton amerikai elnöksége a záloga lesz annak, hogy a nukleáris háború kirobbanjon USA és Oroszország között. Clinton ugyanis a világot uraló erők legjobb bábja lenne ahhoz a projekthez, amelynek nyilvánvaló látens részeként egyszer, s mindenkorra elmozdítanák a szír elnököt a hatalomból, és ez a közel-keleti átrendezésnek a világhatalom szempontjából kedvező lehetőségét nyújtaná.

Tehát ha Clinton lesz az amerikai elnök, akkor a Közel-Keleten elszabadul a pokol – fogalmazta meg véleményét Patrick Daniel Welch.

2014 szeptemberében az USA és szövetségesei légitámadásokat kezdeményezett Szíriában a Daesh terroristák ellen, akik közül sokat eredetileg pont a CIA képzett ki arra, hogy küzdjenek a törvényesen megválasztott szír kormány ellen. Megfigyelők szerint a légicsapások nem annyira a terroristák állásait célozták meg, hanem az ország infrastruktúráját. Washington több tucat különleges erőt telepített Szíriába, állítása szerint azért, hogy a helyi militáns csoportokat támogassa a Daesh elleni küzdelemben.

Tavaly szeptemberben Oroszország elindította saját légicsapásait a támadó Daesh-terroristák ellen, akik még mindig óriási pusztítást okoztak Szíriában. Az orosz légicsapások megtörték az Isil-támadás lendületét, és lehetőséget biztosított az Aszad-kormánynak, hogy legyőzzék a Nyugat által támogatott terroristákat.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »