„Ha Andy Vajna nem kapna annyit, futná a közszolgák bérére”

„Ha Andy Vajna nem kapna annyit, futná a közszolgák bérére”

Ötödével emelné a közszolgák bérét a Jobbik. Hegedűs Lorántné szerint a szociálliberális és a Fidesz-kormányok is betűre betartották a 2008-as IMF-megállapodás azon pontját, amely alapján befagyasztották a közszolgák bérét.

A Jobbik képviselője úgy számol, hogy emiatt nyolc év alatt 30 százalékkal csökkent a közszolgálatban dolgozók reálkeresete. A politikus emlékeztetett rá, hogy a béremelés 5 milliárd forintból megoldható lenne.

„A szombathelyi stadion becsült mérnökára és a kivitelező ár közötti különbség pont 5 milliárd forint. Tehát csak ebből az egy tételből meg lehetne oldani ezt a dolgot, 37 ezer embernek lehetne így a fizetését emelni. Egy másik: ha Andy Vajna nem kapna annyi adókedvezményt – vagy adóelkerülési kedvezményt –, akkor lehet, hogy nem 20, hanem 30 százalékkal is meg lehetne emelni a közszolgák bérét” – fogalmazott Hegedűs Lorántné.

Mint ismert, csaknem százhetven településen több mint 5 ezer közszolga tiltakozott, amiért kimaradt az államigazgatásban végrehajtott béremelésből. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »