Ha a nép politikus lenne, most örülhetne

Ha a nép politikus lenne, most örülhetne.

Orbán két tűz közé került: EU-USA és saját választói.

Az EU olyan lépéseket tervez, ami mellesleg alááshatja Orbán rendszerét, miközben Magyarországon egyre nő Orbánnal és rendszerével szembeni elégedetlenség.

Ezt a problémát Orbán könnyen megjósolható módon fogja kezelni: nemzeti érdekeket hangoztató politika. Természetesen a nép csak szép szavakat fog kapni, a többiek már a markukat is tarthatják.

Orbán a népet használná fel saját céljaihoz azzal, hogy ráhivatkozva utasítaná el nyugat politikáját. A népet pedig könnyű megrészegíteni szép szavakkal.

Nos, éppen a helyzet kínálja a lehetőséget, amennyiben Orbánnak szüksége van a népszavazásra az általa és csak haverjainak előnyt jelentő népszavazásra, a nyilvánosságot rá kell venni, hogy csak a választási törvény módosításával együtt szavaz Orbánék népszavazási pontjaira.

Ebben az esetben Orbánnak nehéz dolga lenne, mivel ha nem teljesítené ezt a tömegigényt, azzal a népszavazás többi pontja is kútba esne. Itt van tehát a nép számára a történelmi lehetőség, hogy Orbánt és hordáját rákényszerítse a tényleges hatalom megosztását biztosító választási törvény módosítására.

Vagy bukik az egész rendszere.

Romek Károly

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Értelmezés, ellenállás, EU, Gondolatok, Hírek Tagged: népszavazás, Orbán és hordája, választási törvény modósítása


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »