Gyurcsányék világkiállítása: hat éve nincs gyanúsított

Gyurcsányék világkiállítása: hat éve nincs gyanúsított

Noha hat éve nyomoz a rendőrség hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt a 2010-es sanghaji világkiállítás kétes kifizetései ügyében, továbbra sincs gyanúsított – értesült a Magyar Nemzet. A rendőrség mindenesetre május 10-ig biztosan folytatja a nyomozást, a határidő meghosszabbítható. A shanghaji expo miatt először egy magányszemély, majd a Kormányzati Ellenőrzési Hiavatal tett feljelentést 2010 júliusában.

A magyar pavilon a Gömböccel a Sanghaji Expo területén
MTI Fotó: Trebitsch Péter

A magyar pavilonra összesen 3,2 milliárdot költött a Bajnai- majd Gyurcsány-kormány. Ebből egy kétszintes, 2000 négyzetméteres alapterületű pavilont kellett volna létesíteni, ehhez képest egy egyszintes 1000 nm-es pavilon készült el.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a gyanú szerint előre lefutott volt az épület kivitelezésére és üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárás, amelyet a Genexpo 2010 Hungary Kft. annak ellenére nyert meg, hogy a kiírási feltételeknek nem felelt meg. A cég ügyvezetője Dégen István volt, aki a hetvenes években az Elnöki Tanács munkatársaként tevékenykedett, majd a III/1-es csoportfőnökség szigorúan titkos tisztjeként nemzetközi hírszerzéssel, illetve elhárítással foglalkozott.

A Kehi vizsgálatából kiderül, hogy hogy 800 forintos izzókat 13 ezerért szereztek be, de a rendőrség még sehol nem tart, május 10-ig hosszabbították meg az ügyet.

Forrás: mno.hu

The post Gyurcsányék világkiállítása: hat éve nincs gyanúsított appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »