Gyurcsányék úgy védik a közpénzt, hogy a Jobbikot támadják

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kétes ügyei a baloldal apróságinak is lehetőséget biztosítanak a politikai tartalmú megszólalásokra, ennek megfelelően Gyurcsány Ferencék is beálltak a közpénzt féltők táborába, ez persze azt jelenti, hogy a felügyelő bizottság Jobbik által delegált tagját támadják. Teszik ezt annak ellenére, hogy Nyikos László a testület egyedüli tagja, aki jelentést készített a jegybank ingatlan-vásárlásairól.

Ahogy arról áprilisban beszámoltunk, Nyikos László által készített jelentést egyszerűen lesöpörték az asztalról, és nem engedték azt nyilvánosságra hozni.

A Jobbik delegáltja már jó ideje foglalkozik az MNB – fogalmazzunk úgy, érdekes, vagy kreatív – ingatlanvásárlási gyakorlatával. Nyikos szerint méltatlan és visszás, hogy offshore hátterű cégtől vásárolt 17 milliárdos ingatlant a nemzeti bank.

Nyikos a jelentésében arra kérte az MNB-t, függessze fel az ingatlanvásárlásokat, legalább addig, amíg az Országgyűlés gazdasági bizottsága át nem tekinti az ügyleteket, és áldását nem adja a gyakorlatra.

A közgazdász egyébként több fórumon is elmondta már, hogy az MNB és kapcsolt alapítványai olyan hatalmas mennyiségű adatot jelentenek, amelynek felügyeletét egy-egy ember képtelen lenne felelősségteljesen elvégezni. Ezért felosztották a területeket – Nyikos László az ingatlanvásárlásokat vizsgálta, és írta meg erről kritikus hangú jelentését.

A Gyurcsány párt szemében azonban akkor is csak egy jobbikos marad (ennyit a nagy összeborulásról…), a DK szerint most már

“erős a gyanú, hogy a két párt (a Fidesz és a Jobbik – a szerk.) közös mutyija a jegybankban tapasztalható pénzszórás”.

Összenőtt már, ami összetartozik – idéz közleményében a közhelyek tárából Varjú László, a Demokratikus Koalíció alelnöke.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »