Gyurcsányék szerint szószegő az MSZP

Egyre inkább durvul a vita a DK és az MSZP között amiatt, hogy a dunaújvárosi időközi választáson önálló jelöltet indítanak a szocialisták.

Mint arról a Magyar Idők beszámolt: Gyurcsány Ferencék szerint az MSZP úgy „küldi rá” a DK jelöltjére a sajátját, hogy egy korábbi megállapodás alapján Dunaújvárosban a DK jogosult jelöltet indítani.

„Most először fordul elő, hogy az MSZP-nek kellene a DK jelöltjét támogatnia, hiszen ebben a körzetben a megállapodás szerint az ő joguk volt a jelölés, viszont a szocialisták az első alkalommal megszegték a megállapodást” – írták Gyurcsányék. Szerintük a megállapodás egyoldalú felmondásával a szocialisták a Fidesznek adják át a körzetet, ezért felszólítják az MSZP-t, hogy térjen vissza az egyezséghez.

A szocialista Harangozó Tamás egy váci fórumon a DK „zsarolásáról” beszélt, az MSZP dunaújvárosi elnöke pedig a Klubrádióban azt mondta, hogy a megállapodást egyszeri alkalomnak tekintették. Pintér Attila korábban azt is közölte, nem az a céljuk, hogy „előnytelen alkukat kössenek”, hanem hogy a párt megvalósíthassa magát.

– Úgy tűnik, hogy a szocialistáknak csak akkor fontos a megállapodás betartása, ha az nekik kedvez, más esetben azt „zsarolásnak”, „egyszeri alkalomnak” tekintik – közölte a DK.

Dunaújvárosban június 5-én tartanak időközi választást, miután a gyilkossággal gyanúsított fideszes Gál Roland lemondott mandátumáról. A DK Huszti Zsoltot, az MSZP pedig Selyem Józsefet, a helyi szervezet alelnökét indítja a választáson.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »