Gyurcsány volt minisztere is nemmel fog szavazni

Az októberi népszavazáson való részvételre és nemmel szavazásra buzdítja a választókat Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke, a Gyurcsány-kormány volt önkormányzati minisztere.

Gyenesei István Gelencsér Attilával, Kaposvár és környéke fideszes országgyűlési képviselőjével közös, a szennai skanzenben tartott pénteki sajtótájékoztatón azt mondta: személy szerint nem azt mérlegeli, “van, nincs, lesz vagy sem” kötelező betelepítési kvóta, és az milyen terhekkel jár, hanem azt, hogy nemzeti sorskérdésekben a parlament és ne az Európai Unió mondja ki az utolsó szót.

Vannak élethelyzetek, amikor oda kell állni egy ügy mellé, amit “jónak, fontosnak ítélünk” – hangoztatta, majd megjegyezte: ma Magyarországon nincs annál fontosabb, hogy “újrateremtsük a békés együttélés kultúráját, ehhez megvannak a lehetőségeink”.

A migrációt szűnni nem akaró áradatnak nevezte, amelynek nem látni a végét. Óriási hiba, hogy Európának nem volt forgatókönyve a bevándorlók ilyen tömegének fogadására – tette hozzá.

A bevándorlás komoly próbatétel, szembe kell vele nézni, Európa, s azon belül Magyarország is vizsgázik belőle, de Magyarország nem győzhet a küzdelemben, ha Európa elbukik, a helyzetet csak együtt lehet megoldani – közölte. Úgy vélte, a migráció kérdésében össze kell egyeztetni az erkölcsöt, a jogot, a humánumot és a rendet.

Gelencsér Attila azt hangsúlyozta: a kvótareferendum nem pártpolitikai ügy, a következő száz évről szól, arról, hogy “úgy élhessünk tovább, ahogy eddig”, Magyarország, és azon belül Kaposvár és környéke se legyen a betelepítés és a betelepítés utáni széttelepítés áldozata, ezért október másodikáig félre kell tenni a különböző érdekeket.

“Nem szeretnénk kulturális értelemben légüres térbe kerülni, ahol elemi erővel szippant be minket az iszlám, mi itt nem szeretnénk Nizzát, Párizst vagy Brüsszelt, mi Somogyországot szeretnénk abban a formában, amiben megszerettük, ahogy ideszülettünk”

– fogalmazott.

Szavai szerint “ha a csatát elveszítjük, akkor azt a kérdést kell feltenni, hogy a döntéshozók melyik irányba indítják meg a széttelepítést: ott, ahol magas volt a népszavazáson való részvétel, és nagy ellenállás várható, vagy ott, ahol alacsony”.

Gelencsér Attila kitért arra: Gyenesei István politikai ellenfele, munkájukat mindig szenvedélyes viták jellemezték, az elmúlt tíz évben szinte semmi sem volt, amiben egyetértettek. “Közös sajtótájékoztatónk”, valamint annak helyszíne, a talpas-favázas népi építészet emlékeit őrző falumúzeum ugyanakkor azt szimbolizálja: “meg akarjuk védeni” a keresztény Magyarországot, a keresztény Somogyországot, a keresztény közösséget, “kultúránkat, történelmünket” – közölte.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »