Gyurcsány: Nincs az én lelkemben más, mint a politika

Figyelemfelhívás és a szolidaritás állt annak a hátterében, hogy a Demokratikus Koalíció a napokban kivonult a parlamentből, mondta Gyurcsány Ferenc a Hír TV stúdiójában. A politikus beszélt arról is, hogy miért nem csapott le rá és „mentette meg” a Népszabadságot.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint az a fideszes vád, miszerint ezzel cserben hagyják a választóikat valóban nagy dilemmát jelentet önmaguknak is. Ugyan akkor nem hagyhatták, hogy a „demokrácia mögé bújjon el az önkény hatalma”. „Van egy határ” – szögezte le Gyurcsány a stúdiónkban.

Kitért rá, a mandátumot azért nem szabad visszaadni, mert akkor előáll az a helyzet, ami két éve volt Veszprémben, az Orbán-kabinet ismét birtokolja a kétharmados többséget az országgyűlésben.

Arra a felvetésre, hogy miért nem veszi meg a felfüggesztett Népszabadság tulajdonosát, a Médiaworks-öt azt mondta, olyan tulajdonos kell, aki tudja vállalni a felelősséget. „Nem tudok én másra koncentrálni, nincs az én lelkemben más, mint a politika, ez nem egy hókuszpókusz”. (Mint az ismert, Februárban jelentette be Gyurcsány Ferenc, hogy kiszáll az üzleti életből, ekkor adta el a Motimot – a szerk.)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »