Gyurcsány mellett ülve: Vadai Ágnes üdvözli Budaházy elítélését

Gyurcsány mellett ülve: Vadai Ágnes üdvözli Budaházy elítélését

A Demokratikus Koalíció alelnöke üdvözölte, hogy a Fővárosi Törvényszék kedden, első fokon tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt.
 

A Vadai Ágnes által jegyzett közleményt szó szerint idézzük:

“A DK üdvözli a bíróság döntését – Már terroristája is van a szélsőjobbnak

 

A Fővárosi Törvényszék első fokon 13 év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcsoport vezetésével vádolt Budaházy Györgyöt, a 2006-os puccskísérlet egyik aktív résztvevőjét. Az ítélethirdetésen a vádlott jobbikos támogatói, sőt a Jobbik EP-képviselője, Morvai Krisztina is részt vett. Ez az első alkalom, hogy ítélet született egy szélsőjobboldali terrorista ellen, aki robbantásokkal próbálta megfélemlíteni az akkori, baloldali kormány tagjait. A magyar jobboldal a mai ítélettel megkapta rég megérdemelt bizonyítványát, még ha a 2006-tól kezdődően erőszakos bűncselekményeket politikai alapon elkövető terrorcsoport ítéletére 10 évet kellett is várni.

 

A Demokratikus Koalíció üdvözli a Fővárosi Törvényszék döntését, ideje volt, hogy ítélet szülessen a szélsőjobb által elkövetett terrorcselekmények ügyében. A DK szerint az ügy rávilágít arra, hogy Magyarországon nem a háború elől menekülők, hanem az Orbán Viktor és Vona Gábor szárnyai alatt felnőtt erőszakos csoportok jelenthetnek terrorveszélyt.

 

Vadai Ágnes

Alelnök

Demokratikus Koalíció”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »