Gyurcsány már 40 százalékos DK -t vizionál

Gyurcsány már 40 százalékos DK -t vizionál

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a Jobbik, az LMP és az MSZP körül is bizonytalanságokat lát. Úgy véli, az ő pártja az egyetlen stabil pont a Fidesszel szemben. Arról is beszélt, szerinte a 2018-as választás előtt a baloldalon lesz összefogás, a Fidesz és a Jobbik között nem.

A Demokratikus Koalíció az egyetlen igaz stabil pont a Fidesszel szemben állók között – jelentette ki Gyurcsány Ferenc pártelnök Szegeden.

A Jobbik, az LMP és az MSZP körül is bizonytalanságot lát

A DK elnöke mintegy négyszáz fős hallgatósága előtt úgy fogalmazott, nem tudni, mit hoznak a Jobbikon belüli változások, nem látni, mi lesz az LMP-vel, az új elnök megtartja-e az egyet a kurucnak, egyet a labancnak politikáját, és az sem derült ki, mit hoz a szocialisták közelgő kongresszusa, változik-e az MSZP politikája.

Amíg a DK-nak nincs 40 százaléka

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta ugyanakkor, pártja érdeke, hogy a baloldalon minden szereplő erős legyen, hiszen amíg a DK-nak nincsen 40 százaléka, addig szövetségesekre van szüksége.

Az egykori kormányfő véleménye szerint együttműködéssel, világos mondanivalóval meg lehet szerezni a kormányváltáshoz szükséges többséget.  Aki azonban nem akar ebben az együttműködésben részt venni, az nem akarja leváltani a Fideszt – mondta.

Óva int a Jobbiktól

A politikus óva intett minden, a kormányváltást kívánó választót a Jobbik támogatásától. Szavai szerint “nem lehet bennünk annyi indulat, hogy a Fideszt lecseréljük egy még rosszabbra”. Kijelentette, a kormányváltás nem önmagáért fontos, hanem azért, hogy jobb élet legyen az országban.

Baloldalon lesz összefogás, a Fidesz és a Jobbik között nem

Gyurcsány Ferenc szerint amennyiben “a maradék józanság nem veszett el” a baloldalon, akkor a 2018-as választások előtt lesz összefogás. Azt ugyanakkor kizártnak nevezte, hogy a voksolás előtt együttműködne a Fidesz a Jobbikkal, ez minden bizonnyal “maradék európai elfogadottságának”, néppárti tagságának végét jelentené.

Egy kérdésre válaszolva a pártelnök kifejtette, úgy érzi, a szegediek inkább elégedettek Botka László polgármesteri munkájával. Így ha a következő választásokon indulni fog a város vezetéséért, a DK nem lehet kisstílű, őt kell majd támogatnia.

MTI

The post Gyurcsány már 40 százalékos DK -t vizionál appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »